Menu 

Lykke Knut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag minns framför allt Lykke Knut (e. Lykke Gutten u. Heidi Texa) i hans många dueller i monté med Atom Lynet. Hans kanske mest meriterande insats kom också i den disciplinen då han med Liv Pedersen på ryggen segrade i Nordiskt Mästerskap i monté för Kallblod 2008.

Han debuterade redan som tvååring med två andraplatser på fyra starter. Treårssäsongen slutade med två segrar och fem andraplatser på 19 framträdanden. Det blev fler andraplatser i karriären, bland annat i 3-årsstjernen där Alm Rau Jo blev för svår. Som fyraåring vann han två rikstotolopp samt Arne Lunds Æresløp.

Lykke Knut gjorde totalt 272 starter i omväxlingsvis i monté och framför sulky. 60 av dem resulterade i seger. Prissumman hamnade på 2 169 544 NOK och som snabbaste tid noterade han 1.21,8k. Uppfödare till hästen var Knut Sörbråten och Regine Sörbråten, Jaren, och han ägdes av Stine M. Bendiksen och Ina Tömmervik, Röyse.

Lykke Knut fick ett fåtal avkommor av vilka endast Haake Chani och Sköien Blesa var de som uträttade något av värde. Modern Heidi Texa (e. Alm Rigel) 32,4k/33 250 NOK, fick 14 avkommor. Tio kom till start och mest förutom Lykke Knut tjänade Moen Best och Super Gullet.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt