Menu 

Grei Sol

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGrei Sol (e. Aldermarin u. Trollan) gjorde nio starter som treåring, vilket resulterade i tre segrar och ett rekord på 1.29,2v. Bland annat besegrade han senare vinnaren av Kriteriestoet, Eldsiri, i STC:s 3-åringslopp på Hagmyren. Han vann ett av kvalloppen till kallblodskriteriet, men slutade som första oplacerade i finalen. Han kvalade även in till derbyt, där han slutade femma samt tog en hedrande andraplats bakom Horgen Tore i Princessan Madeleines Pokal. Utvecklingskurvan som äldre var stadigt uppåtgående även om Grei Sol aldrig på allvar kunde mäta sig med toppskiktet bland kallblod. Prissumman slutade på 1 842 769 SEK och som snabbast travade han 1.23,5ak.

Grei Sol var uppfödd av Carola Blom, Edsbyn och ägdes från början av La-Ke Häst HB på samma ort. Tränare, och från och med 2015 även ägare, var Carl-Erik Sandström, Edsbyn. Fadern, Aldermarin, var en framgångsrik tävlingshäst. Av hans 25 avkommor är Grei Sol den klart vinstrikaste med Gärdsjö Viking som lika klar tvåa. Modern Trollan, 30,4k/81 770 SEK, fick alla sina fem avkommor till start. Den namnkunnigaste förutom Grei Sol är Moe Sol, 25,0k/506 400 SEK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt