Menu 

Brännapål

BrännapålEfter en trevande inledning som treåring (två starter, 2 800 SEK insprunget) utvecklades Brännapål (e. Pål Best u. Bränna Kajsa) positivt som fyraåring med fem segrar på 13 starter och hamnade så småningom i högsta klassen där han hävdade sig hyggligt och profilerade sig i loppen med sin gulblacka färgsättning. På meritlistan finns flera segrar i rubriklopp på Bergsåker samt vinsten i Sprinterpokalen i Skellefteå. Hans prissumma slutade på 1 316 048 SEK och han presterade som snabbast 1.23,4 ak,

Brännapål var uppfödd av Stig Hellsten, Piteå och ägdes senare av Gerth-Ove Karlsson, Heby, där han verkade som avelshingst. Han har 92 avkommor, bland dem halvmiljonärerna Sonett Mobac och Quia Tabac.

Modern Bränna Kajsa (e. Barry) 28,5k/2014 050 SEK fick sju avkommor. Mest efter Brännapål har Sandtove tjäntat (199 250 SEK), medan de övriga endera varit ostartade eller gjort en blysam insats på tävlingsbanan.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt