Lomar

lomar-3Det man mest kommer ihåg från Lomars karriär var när han spurtade ner storfavoriten Hallsta Lotus i ett V86-lopp på Solänget den 25 juli 2012. Hallsta Lotus hade en till synes säker ledning mitt på upploppet, men då fick Ida Eriksson full snurr på Lomar som störtdök till en ganska säker seger.

Några segrar i riktigt stora lopp blev det inte för Lomar om man undantar triumfen i Erik Perssons Memorial 2008 i Årjäng, men han höll sig väl frame i den högsta eliten och nådde tredjeplatser i Jon Olssons Minne (en gång) och Svenskt Kallblodsmästerskap(tre gånger).

Lomar är uppfödd av Tage H Eriksson i Malung, vilken tränade hästen fram till 2013 och satt i sulkyn fram till 2006 då Ida Eriksson, som är ägare, tog över tömmarna med inhopp av Åke Svanstedt. Ida skötte även träningen under hästens sista tävlingsår. Lomar fick rekordet 1.21,0ak och sprang in 2 113 687 SEK.Han har hittills ett fåtal avkommor med Löpeld som den hittills vinstrikaste.

Fadern Lome Elden är som bekant en av topphingstarna i kallblodsaveln med avkommor som Mörtvedt Jerkeld, H.G.Balder, Hulte Magnus m fl. Modern Linajäntan (e. Korbest) fick fyra ättlingar varav tre kom till start. Förutom Lomar är det Spangli Best 29,8ak/107 300 SEK och Rödisa 31,6k/65 600 SEK.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt