Menu 

Bol Elden

bol-eldenBol Elden (e. Elding u. Bolblesa) debuterade som tvååring då han tog en prisplacering på tiden 1.44,5. Treårssäsongen innehöll 17 starter varav tre slutade med seger. Mest meriterande var vinsten i Thorbjörn Gjölstads Minnelöp. Året därpå segrade han i Svenskt Kallblodsderby och 4-årsstjernen på Bjerke. Även som äldre höll han sig långt framme i en del större lopp, men nådde aldrig elitklass.

Bol Elden var uppföddd av Arne O. Ödegaard, Skiptvedt och ägdes av Per Johan Stamnes, Selbustrand. Hans 62 starter resulterade i 13 segrar, ett rekord på 1.22,8ak och en prissumma på 1 514 749 NOK. Hingsten har verkat i svensk avel sedan några år tillbaka och fick sin första kull 2003. Av hans hittills 76 avkommor är Vixie, 583 852 SEK, Can Elden, 389 300 SEK och Klonk, 391 128 SEK, de vinstrikaste.

Modern Bolblesa (e. Pilmin) segrade i åtta av sina 35 framträdanden, tjänade 337 900 NOK och fick rekordet 1.29,6k. Hon har sju avkommor med Bol Elden som den klart bäste. Över 100 000 insprunget har Bol Troll, Bol Svarten och Bol Best.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt