Menu 

Två gånger Love

love-1 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Två eller flera hästar med identiskt lika namn är inte att rekommendera, särskilt inte om deras karriärer varit framgångsrika. För att undvika missförstånd föredrar jag därför att presentera såväl Love, född 1972 som Love född 2001 i denna artikel.

Den äldre Love (e. Tyfon u. Reora, svart/vit bild) tillhörde en skara travare, innefattande bland annat Raj Best och Tittra, som i danneroprofilen Rudolf Altins händer utvecklades till segerrika travare. Loves mest uppmärksammade insatser på tävlingsbanan utgörs av andraplatsen i Kallblodslandskampen 1980 efter fenomenala Vintilla och andraplatsen i SM efter Sjunga Best. Han fick rekordet 1.29,5m och tjänade 264 940 SEK.

Modern Reora (e. Remin), född 1955, var en duglig travare som lämnade inte mindre än elva avkommor. Endast en av dessa förblev ostartad. Allra bäst var Raj Best, rekord 1.27,7 prissumma 365 320 SEK.

Den yngre Love (e. Sjefen u. Gejla Best, färgbild) var uppfödd av Jenny och Johan von Essen, vilka också ägde hästen tillsammans med Sammens von Essen. Han tränades av Jimmy Jonsson och Ulf Ohlsson, vilka också satt i sulkyn med undantag för några inhopp av Lars Lindberg. Han debuterade som treåring, men det blev bara en seger på 12 starter. Inte heller fyraåringssäsongen bjöd på några prestationer att yvas över, men sedan utvecklades hästen desto mer och segrade bland annat i Vårbjörken, Dubbelcupens final, Steggbest Minne och Sprinterpokalen.

Totalt blev det 82 starter för hingsten av vilka 15 slutade med seger. Han uppnådde 921 850 SEK i prissumma och travade som snabbast 1.24,4m. Love har i skrivande stund 23 avkommor med Lapp Love som den vinstrikaste. Övriga har inte uppnått startbar ålder.

Modern Gejla Best (e. Pål Lunar) fick rekordet 1.30,1k och tjänade 94 150 SEK. Av hennes fem avkommor kom fyra till start och blev dugliga travare med Love som den klart bäste.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt