Glup

glup

Som jämnårig med Alm Svarten – båda födda 1981 – var det inte lätt för Glup (e. Pilmin u. Glunta) att ta upp kampen med denne, men som treåring matchade han mer än väl den blivande storstjärnan. Alm Svarten vann 12 av 19 starter och sprang in 268 100 NOK medan Glup noterade 11 segrar på 19 starter och tjänade 264 150 NOK. Största triumfen kom i Norskt Travkriterium, som han vann före Friggbest och Ulvino. Som fyraåring hemförde han i Th. Gjölstads Minnelöp, och Kongepokalen, men sedan blev det glesare mellan segrarna med undantag för Hesteierkanna på Leangen 1989. Glup tävlade t o m 1993, men de sista tre åren omfattade bara sju starter.

Glup var uppfödd avJostein Brobakk, Jaobsli. I sulkyn satt mestadels ägaren/tränaren Ole L. Engen, Spongdal. Hästens 152 starter resulterade i en prissumma på 717 350 NOK och han noterade som bästa tid 1.24,8ak.

Glups insatser som beskällare verkade till en början lovande med avkommor som Glupvara och Fevold Dollar, men höll på sikt inte måttet med allt fler ostartade avkommor. Modern Glunta (e. Granvar) däremot kan vara ganska stolt över sin niohövdade barnaskara som förutom Glup bestod av segerrika Kruska och nyttiga Brodd.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt