Menu 

Qvadrigo

qvadrigo-1

Qvadrigo (e. Braute u. Nordlilja) tillhörde de främsta i sin årgång. Som treåring segrade han i Jöns Olofssons Minne i Gävle, där han travade 1.29,6v. Som fyraåring tog han elva segrar på 20 starter och satte svenskt rekord med 1.24,8v. Karriären som fem- och sexåring blev också lysande innan skador satte satte opp för vidare tävlande. Av större lopp som han vann kan nämnas Helge Solos lopp, Linje 5, och Hambo 4-åringspris. Dessutom var han trea i kallblodsderbyt.

Qvadrigo sprang in 1 521 385 SEK, travade som snabbast 1.23,7ak och triumferade i 23 av sina 65 starter. Han är uppfödd av Per Nordlinder, Nordingrå och ägs av Ulrica Edsen, Bollstabruk. 2008 exporterades han till Norge, men är sedan en tid åter i Sverige. I skrivande stund har han 140 avkommor med Rino Dox, Adrigo, Karelli och Ivarsqvick som de vinstrikaste.

Fadern Braute var på sin tid en av Norges bästa hästar. Bland hans många avkommor återfinner vi Nordgubben, Torinto, Brian, Moe Granar, Kasper Mollyn, Njölstad Stjernen, Slottelid Knekten och Alsaker Bruno. Modern Nordlilja (e. Barry u. Montora) var en hygglig tävlingshäst. Av hennes 12 ättlingar är Qvadrigo den klart främste, men flera av de övriga blev habila travare.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt