Menu 

Horgen Lotta

horgen-lotta

Fartfylld, osäker och skadedrabbad är tre attribut som passar in på Horgen Lotta (e. Järvsöfaks u. Rydnings Stjerna). Som treåring var hon smått överlägsen och segrade i såväl svenskt som norskt kriterium, där hingstarna sattes på plats. Hon vann även Biri Uppfödninslopp för ston och 3-årsstjernen på Bjerke. Resultatet för 2006 blev nio segrar på 16 starter och 1 238 316 i kassakistan.

Sedan började dock bekymren med galopp i Derbystoet i Östersund följt av flera svaga insatser. Hon fick därefter behandling och hamnade träning hos bland annat Glen Norman på Solvalla och Olle Goop i Värmland och kom tillfälligt tillbaka med seger i NM för kallblodsston på Sörlandets travpark 2008, men därefter återkom bekymren och hon fick fortsätta karriären i avelsboxen.

Horgen Lotta kördes i de flesta av sina starter av Geir Vegard Gundersen. Uppfödare var Margrethe Ellingsen, Fredrikstad och hon ägdes av Geir A. Röraas, Lilleström. 13 av hennes 31 starter slutade med seger. Prissumman slutade på 1 450 824 NOK och hon travade som snabbast 1.24,9am.

Modern Rydnings Stjerna tog nio segrar på 70 starter, travade 28,7ak och tjänade 178 270 NOK. Av hennes sju avkommor har alla startat. Den klart bästa är Horgen Lotta, men även unghästtalangen Horgen Stang tål att nämnas.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt