Remelden

remelden-2

Remelden (e. Lome Elden u.Remina) inledde sitt tävlande som treåring då han segrade i två av tio starter och slutade tvåa i såväl Norskt som Svenskt Travkriterium. Som fyraåring belade han tredjeplatsen i Svenskt Kallblodsderby efter Särpefanten och Bork Odin. Han vann även Tröndersk Mesterskap på Leangen, men den mest uppmärksammade segern kom i Erik Graléns Minne på Hagmyren 2013, ett lopp som ingick i V75. Här visade han bland annat Månprinsen A.M. bakhovarna och betalade oddset 49.06 till sina fåtaliga anhängare.

Remelden var uppfödd av Petter Willman i Viggja, Sör-Tröndelag och ägdes av John Wiggen & Ingebrigt J. Wiggen på samma ort. Bo Eklöf var ordinarie kusk såväl vid starterna i Sverige som på hästens hemmabana Leangen. Hans 87 starter resulterade i 22 segrar, prissumman slutade på 1 728 116 SEK och hans snabbaste tid blev 1.23,6m.

Remelden blev kårad men rönte ingen större uppmärksamhet från stoägarnas sida. Han har i skrivande stund två avkommor, Skjetnemario och Rebekka, bägge av det medelmåttiga slaget. Modern, ostartade Remina, fick nio avkommor. Sju har hittills startat och sex vunnit lopp med Remelden som den klart bäste.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt