Menu 

A.T. Eko

A.T. EkoA.T. Eko (e. Sulkun Ero u. A.T. Viksu) tillhörde den absoluta kallblodstoppen i Finland under det första decenniet av 2000-talet och sopade hem ett flertal större lopp, bland annat Kungstravet i Uleåborg 2010, Satakunta Senior (3 ggr), Lasse Heikaren Muistoajo (2 ggr) och Osuupankki Grand Prix. Han deltog även i några lopp med internationell status, men hade tyvärr oftast galoppskorna på sig, vilket fick många sköna slantar att flyga sin kos.

Eeero Hakkarainen och Antti Teivanen var flitigast i sulkyn bakom hästen, vilken var uppfödd av Aapo Teperi, Köyliö. Totalt sprang han in 362 940 EUR och noterade som bästatid 1.21,1a. 50 av hans 97 starter slutade med seger.

Som avelshingst har han många goda avkommor, bland annat Ekoloki 22,1a/98 740 EUR, B. Tuuma 23,2a/48 700 EUR och Ponnen Aatos 23,8a/46 460 EUR.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt