Björkeelden

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Björkeelden (e. Elding u. Neslill) var något av en unghäststjärna med sex vinster på tio starter som treåring och seger i Biri Opdretningslöp. Som fyraåring tjänade han 435 000 NOK och vann fyra av nio starter. Ett tag var karriären nästan över efter en gaffelbensskada, men han kom igen storstilat som äldre även om han inte kunde matcha de allra bästa. Ett undantag var dock när han besegrade storfavoriten Moe Odin på Klosterskogen då denne lade in handbromsen mitt på upploppet.

Totalt tjänade Björkeelden 2 206 549 NOK och travade som snabbast 1.19,9ak. Han var uppfödd av Nils T. Björke, Björkelangen. Ägare var Tor Runde Gudmestad och i sulkyn satt Geir Gudmestad. På meritlistan finns bland annat triumferna i Jon Olssons Minne i Bollnäs, Erik Perssons Memorial i Årjäng samt flera V75-lopp i Sverige.

Björkeelden var klapphingst och kunde sålunda inte godkännas för avel, vilket för många var en besvikelse. Modern Neslill (e. Braute) var ostartad. Av hennes tio avkommor har förutom Björkeelden även Björkeodin och Björkejento visat sig dugliga på travbanan.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt