Hvatt Djerven

Hvatt Djerven

Hvatt Djerven

Hvatt Djerven (e. Alm Sannar u. Engesetha) hade en tävlingskarriär omfattande åren 1993 – 2004. Han gjorde inte mindre än 243 starter, varav 43 slutade med seger.Totalt tjänade han 2 777 120 NOK och noterade som snabbaste tid 1.22,0ak. Han var ägd och uppfödd av Per M. Hvattum, Brandbu. Biri Uppfödningslopp, Gaute Gudmestads Äreslöp, Tröndelagspokalen (2 ggr), Spenters Äreslöp, och Vinvaras Äreslöp är några av de uppgörelser han gick segrande ur.

Bland hingstens minnesvärda insatser kan nämnas då han som tolvåring besegrade närmast oslagbare Bork Rigel samt när han 1998 raderade ut Slogum Trons banrekord på Drammen med över en sekund till 1.23,1. Som avelshingst kan han betecknas som under medel. Bland de mera framgångsrika avkommorna finns Hvatt Baus 24,7/811 420 NOK och Hvindjerven 27,2/482 413 NOK.

Fadern Alm Sannar med drygt 40 avkommor har inte lämnat några bestående intryck i norsk avel. Modern, ostartade Engesetha, fick hela 13 avkommor. Förutom Hvatt Djerven är Hvattinka den enda som tjänat mer än 100 000 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt