Haakesjur

Haakesjur.2

266 starter hann Haakesjur (e. Sjur u. Almstjerna) med under sin tävlingskarriär. 44 av dessa slutade med seger. Han kämpade på äldre dar mot eliten och kan på meritlistan lägga triumferna i Arnt Haakestads Minneslöp på Jarlsberg och Oplandslöpet på Biri. Han var även trea i Jakob Meyers pokallöp. Prissumman slutade på 245 375 NOK och han tog rekordet 1.28,1k. Karl H. Haakenstad var såväl uppfödare som ägare av hingsten.

Haakesjur var flitigt använd i aveln. Bland hans bästa avkommor kan nämnas Braute 23,1a/1 916 783 NOK, Norprins 24,1/811 488 NOK, Lykkefot 21,8ak/992 120 SEK och Rud Smokken 24,8/1 048 946 NOK. Modern Almstjerna (e. Baus Steggsön) fick fem avkommor av vilka Haakesjur var den enda som gjorde någon betydande insats på banan.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt