Junior Jokern

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Junior Jokern (e. Kjöstad Jo u. Arjavesla) tillhörde topparna i sin årgång, men sinkades av galopper och hopplösa löpningsförlopp i de klassiska loppen och fick nöja sig med mindre framskjutna placeringar. Full pott blev det emellertid i Nils A Skjolds Äreslöp i Bergen, Alm Rau Jos Äreslöp på Leangen, Prinsessan Madeleines Pokal i Bollnäs, 4-års Stjernen på Bjerke, STCs Femåringsstjärna på Dannero och Erik Garbergs Äreslöp, där han sopade mattan med jämnåriga komkurrenter och satte banrekord med 1.25.9/ 2700 meter i augusti 2009.

Uppfödare till valacken var Thor Ingvar Nielsen, Oslo, ägde gjorde Anders Högstad, Gröa och i vagnen satt för det mesta Lars Anvar Kolle. Hästens 128 starter resulterade i 22 segrar, rekordet 1.21,3ak och prissumman 2 106 155 NOK.

Modern, ostartade Ajavesla (e. Haakesjur), fick inte mindre än 17 avkommor med Junior Jokern som den främste. Andra som tävlat med framgång är Turbo Rigel, Linus T.G. och Turbo Jokern.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt