Menu 

Karlängs Elden

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Karlängs Elden (e. Elding u. Lilla Lin) visade inte direkt någon early speed när han som treåring inledde sitt tävlande med tio starter utan seger. Som fyraåring tjänade han förvisso drygt 100 000 SEK på sina 14 starter (2 segrar) men tillhörde långtifrån de bästa i kullen. Hans fortsatta karriär visade emellertid en uppåtgående kurva och han kunde så småningom ta upp kampen med kallblodseliten. Till hans främsta meriter hör segrarna i Solos lopp, Steggbest Minne och Helge Solos lopp.

Karlängs Elden, född 1997, är uppfödd och ägd av Anders Nilsson. Matfors, vilken också tränade honom förutom några sejourer hos Anders Skoglund på Bergsåker. Bakom hästen satt bland annat Åke Svanstedt, Jan Norberg, Rauno Pöllänen, Leif Eriksson, John Östman, Linnea Dasten och Per Linderoth. Hästen gjorde sin sista start på Hagmyren den 28 september 2012. Han hade då sprungit in 1 972 050 SEK, noterat rekordet 1.21,3ak och segrat i 25 av sina 186 starter.

Karlängs Elden fick fina omdömen när han godkändes som avelshingst 2006. Han har när detta skrivs 18 avkommor av vilka Karlängs Lill är den hittills vinstrikaste. Modern Lilla Linn (e. Slogum Brage), rekord 1.31,5ak, gjorde endast 38 starter, vilka inbringade 60 580 SEK. Av hennes sex avkommor är det endast Karlängs Elden som nått några högre nivåer.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt