Menu 

Svintor

Svintor

Välstammade Svintor (e. Bestmin u. Vinta) uppvisade redan som treåring stor kapacitet och var bland annat trea efter Kark och Slogum Liv i Derbyt trots galopp. Även som äldre hade han dessvärre galoppskorna på sig alltför ofta, varigenom många sköna slantar försvann. Han tävlade mot eliten och mötte emellanåt sin syster, fenomenet Vintilla. På meritlistan kan läggas segrarna i Bjerkebanens Utslagningslöp 1987 och Erik Perssons Memorial i Årjäng 1976.

Svintor var uppfödd av Odd Solberg, Halden och ägdes av Willy Bergsta, Halden. Av hans 285 starter slutade 42 med seger och han travade som snabbast 1.27,0k. Prissumma: 347 085 NOK. Hans insatser i norsk avel fick inte någon större betydelse, men bland de 153 svenskregistrerade avkommorna i Sverige finns storheter som Svinten, Svintul och Kalle Dox.

ModernVinta (e. Tofteruggen) är en av Norges bästa fölston som förutom Svintor och oförglömliga Vintilla även lämnat avelshingsten Virmar och flera andra dugliga travare.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt