Tand Troll

Tand Troll

Efter ett fåtal starter som tre- och fyraåring blommade Tand Troll (e. Troll Jahn u. Svinna) ut som äldre och kom under vissa perioder i sin karriär att matcha de allra främsta i kallblodseliten. Han triumferade i Turtravets final såväl 1995 som 1996 och i Siljansloppet 1999. Dessutom var han tvåa eefter suveräne Järvsöfaks i SM 1999 och 2001.

Ägare till Tand Troll var Stall Trot och uppfödare Matts Gotttås, Tandsbyn, vilken växelvis med Åke Svanstedt även tränade hästen. Totalt sprang han in 1 583 469 SEK och noterade som bästa tid 1.22,6k.

Tand Trolls fader Elithingsten Troll Jahn, är tillräckligt presenterad i dessa och andra forum. Modern, Svinna (e. Torso u. Solremma), lyckades bra i aveln. Av henns 13 avkommor (varav 12 kom till start) kan förutom Tand Troll nämnas Gott Jahn 26,2k/506 750 SEK, Gotton 25,2ak/428 600 SEK och Gottfrid 26,3ak/358 600 SEK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt