Menu 

Ravn Jahn

Ravn Jahn

Trönderhästen Ravn Jahn (e. Troll Jahn u. Kapmina) inledde tävlandet som treåring 1996 med tre segrar på sju starter och ett rekord på 1.31,6am. Året därpå var han tvåa efter Röder i Svenskt Kallblodsderby och sedan klättrade han stadigt upp genom klasserna och slutade i eliten. De allra främsta kunde han dock inte matcha – inte så konstigt kanske med namn som Järvsöfaks och Moe Odin i startlistorna.

Ravn Jahn segrade i Vårbjörken på Umåker och lade beslag på Norska Mästerskapet för kallblod två gånger. I Svensk-Norska Kallblodslandskampen 2001 slutade han trea bakom Jan-Olov Persson-duon Järvsöfaks och Trollfager och i Färjestads Rekordsprint besegrade han Bokli Balder och noterade 1.21,6.

Lille Ravn Jahn (mankhöjd 151cm) startade hela 236 gånger och 59 av dem slutade med seger. Prissumman stannade vid 4 392 112 NOK och 1.21,1ak blev hans snabbaste tid. Han var uppfödd av Erling Selbekk, Trondheim och ägdes av Ivar Gjendem, Elnesvågen. Av hans drygt 70 avkommor är Alm Aragorn, Ivers och Ravnfaks några som tävlat framgångsrikt.

Modern, ostartade Kapmina (e. Sabin) fick fem avkommor varav fyra kom till start. Förutom Ravn Jahn var det endast Trolljerv som tjänade några större slantar.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt