Menu 

Gyldenfly

Gyldenfly

Gylden Fly (Gylden Vinn u. Glatina) hade en något annorlunda karriär på tävlingsbanan. Han inledde starkt som unghäst och satte bland annat rekord för fyraåringar på Jarlsberg 1982 med 1.29,4k. Vid tömmarna fanns då Knut Endre Lie och senare Ulf Thoresen. Sedan följde en period som sex- och sjuåring med relativt få starter. Hästen hade då tagit språnget över gränsen för att kombinera tävlandet med avelsverksamhet i regi Hilmer Haglund, där han upplevde en ny vår med segern i Th. Egnells Memorial som pricken över i.

Gyldenfly hemförde annars en del halvstora lopp som Jarlsbergs Midtsommerlöp, Trygve Diskeruds Minneslöp, Buskerud Travforbunds Pokal, Guttom Brekkes Pokallöp, Gullsmed Otterens 4-årslöp ochTelemarkslöpet. Han ägdes av Hans Andersen, Drammen och var uppfödd av Ingrid E. Jensen på samma ort. Hans prissumma kom att uppgå till 595 999 NOK och han travade som snabbast 1.26,0ak.

Hans insatser som beskällare måste betecknas som en bra bit under pari. Modern Glatina (e. Tordenfly) däremot var en klar plusvariant i fölboxen. Bland hennes 14 avkommor, av vilka 12 startade, återfinns flera dugliga travare.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt