Menu 

Dally Sjurson

Dally Sjurson 1

Dally Sjurson (e. Sjur u. Dally Trinsa) var en av de absoluta topparna i kallblodsriket innan Vintilla tog över mot slutet av 70-talet. Med Drammentränaren Arne Sem vid tömmarna blev det inte mindre än 352 starter för hingsten varav 86 slutade med seger.Totalt tjänade han 601 420 SEK och travade som snabbast 1.27,2k – aktningsvärda siffror med tanke på att han föddes 1965. I motsats till flera andra kallblod på den tiden gick han synnerligt spartanskt utrustad såväl beträffande huvudlag som övrig utrustning.

Meritlistan för Dally Sjurson kan göras hur lång som helst. Här ska bara nämnas segrarna i Jakob Meyers pokallöp, Th. Egnells Memorial, Thor Östbys Minnelöp (2 ggr) och inte minst hans starter i Kallblodslandskampen som utföll sålunda:

1973 seger

1974 seger

1975 3:a efter Sabin och Brimsgutten

1977 2:a efter Vintilla.

Dessvärre blev inte Dally Sjurson någon förvärvare av format. Av hans många avkommor i Norge är Drillmin, Nyberg Gutten, Trö Sjur och Dubsson de jag kommer ihåg som relativt framgångsrika. 1984 importerades han till Sverige, men inte heller här blev han någon pusvariant. Dalotte blev vinstrikast av hans 96 avkommor med 490 950 SEK. För övrigt kunde man notera ett högt antal ostartade.

Modern Dally Trinsa (e. Sjur) 32,7k/76775 NOK har i sin tolvhövdade barnaskara flera utmärkta travare förutom Dally Sjurson såsom Dally Pål (vinstrikast med 676 1156 NOK), Dally Trine och Dally Svarten.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt