Hallsta Lotus

Hallsta Lotus 7

När Järvsöfaks avslutade sin fenomenala karriär trodde man att norrmännen återigen skulle besätta tronen i kallblodsriket. Ännu en travare från Jan-Olof Perssons stall satte dock P för detta i form av en avkomma till kejsaren, nämligen Hallsta Lotus (e. Järvsöfaks u. Hallsta Malibu).

Hallsta Lotus föddes år 2 000 hos Magnus O Jonsson, Indal och ägare är AB Johan Hansson, Uppsala. Han gjorde 195 starter och 75 av dem slutade med seger. Rekordet slutade på 1.19,6ak och han tjänade 10 015 436 SEK. Han tillhörde de främsta i sin kull som treåring med fyra segrar på 12 starter och utvecklades ytterligare som fyraåring med triumfer i Svenskt Kallblodsderby och 4-årsstjernen på Bjerke.Bland övriga storloppssegrar kan nämnas SM (2 ggr), Elitkampen (2 ggr), Alm Svartens Äreslöp (2 ggr) och Nordiskt Mästerskap (3 ggr).

Efter fem mindre lyckade framträdanden 2015 fick han avsluta tävlingskarriären och i stället ägna sig åt avel. Han har när detta skrivs endast 64 avkommor. Klart framgångsrikast är Lärkan (u. Lassas Travina) 23,3k/1 407 300 SEK. Hallsta Lotus avtackades i samband med Bergsåkers tävlingar den 29 augusti 2015.

Hallsta Lotus mor, ostartade Hallsta Malibu, fick nio avkommor av skiftande kvalitet.

Över 100 000 har förutom Hallsta Lotus endast Hallsta Kajsa, Hallsta Manne och Hallsta Malou tjänat.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt