Menu 

Lannem Svarten

Lannem Svarten

Lannem Svarten (e. Jerker u. Sjurpila) inledde karriären med elva segerlösa starter som treåring utan att visa någon större talang. Hästen tävlade sedan jämnt och gediget och tog så småningom steget upp i högsta klasen. Lannem Svarten var den första häst den kände hästkarlen Ola M. Skrugstad innehade. Hans största merit var segern i Norskt Mästerskap 1993 med Alm Svarten, Bork Rigel, Elding och Atom Vinter i det slagna fältet.

Lannem Svarten var uppfödd av Kari Smedshammer, Skreia och ägdes av ovan nämnde Skrugstad i Dovre. Han tjänade 1 327 086 NOK och fick rekordet 1.23,0ak.

Han fick inga avkommor, men modern Sjurpila (e. Pilmin) visade däremot en förvärvning av ypperligt slag. Förutom Lannem Svarten lämnade hon Lannem Sjura 30,9/282 703 NOK (mor till Lannem Silje), Nome 22,5/816 722 NOK och Lygna Larsi 27,5/ 367 660 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt