Menu 

Stamping

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Stamping (e. Järvsöfaks u. Tok Tora) inledde karriären trevande med åtta starter som treåring, många g i programraden och två andraplatser som bäst. Det blev ingen start som fyraåring, men som femåring och äldre gick det snabbt uppåt i klasserna och snart tillhörde hästen de bättre i landet. Främst minns de flesta honom kanske för hans fina insatser i rikstotoloppen men också för de dubbla segrarna i Brimsguttens lopp och tredjeplatsen i Elitkampen.

Stamping var uppfödd av Stall Schön HB, Järvsö och han ägdes av Heino Louhelainen & Anders Evenson. Olle Schön tränade hästen till 2007 då Arne Andersson tog över för att 2011 lämna över ansvaret till Heino Lohuelainen. Bo Landgren, Peter Eriksson och mot slutet Fredrik Sikberg stod för tömföringen.

Totalt blev det 149 starter för Stamping varav 40 slutade med seger. 1.20,2ak blev hans snabbaste tid och prissumman slutade på 3 213 750 SEK. Stamping avtackades med ett eget lopp i Bollnäs den 17 december 2015 i vilket han slutade tvåa efter Krusen.

Modern Tok Tora (e. Slogum Tor) gjorde 37 starter, tjänade 62 700 SEK och noterade 1.32,1m. Stamping blev den enda av hennes tre avkommor som uträttade något av värde på travbanan.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt