Menu 

Mörtvedt Jerkeld

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Mörtvedt Jerkeld (e. Lome Elden u. Mörtvedt Jerkila) debuterade som tvååring då han i sin enda start slutade tvåa på 1.36,1. Som treåring tillhörde han årgångstoppen med nio segrar på 18 starter. Han vann bland annat Alm Rau Jo’s Äreslöp, Spenters Äreslöp, Nils Östbys Minnelöp, Sörlandets 3-års Cup och STC’s kallblodiga 3-årsstjärna. Som äldre kämpade han hela tiden i toppen bland kallblodseliten och i vårt land minns vi särskilt hans många triumfer med Jim Frick i vagnen.

Uppfödare till Mörtvedt Jerkeld var Per Mörtvedt, Gran och han ägdes av Jarle Wik & Marianne Wik, Skjeberg. Hans prissumma slutade på 6 206 564 NOK och hans snabbaste tid blev 1.20,0ak. Hästens meritlista kan göras hur lång som helst, men här är några av hans förnämsta segrar:

Norskt Travderby, Jacob Meyers pokallöp, Alm Svartens Äreslöp, Sven O. Perssons Minne, Tröndelagspokalen, Sleipners Elitlopp, Kylmäveristen Pohjoismaiden Mestaruus (2 ggr), Vintillatravet (2 ggr) och Jon Olssons Minne.

Mörtvedt Jerkeld har inlett sitt avelsarbete förtroendeingivande med avkommor som Doktor Jaros, Tekno Jerken m fl. Modern Mörtvedt Jerkila var en duglig travare med 346 359 NOK insprunget och ett rekord på 1.27,0k. Hon fick flera nyttiga travare, men ingen i nivå med Mörtvedt Jerkeld.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt