Krembest

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Startsnabbe, speedige men något distanssvage Krembest (e. Lykke Gutten u. Trollkrem) vann 25 lopp på 103 starter, noterade rekordet 1.21,0ak och tjänade 1 850 632 NOK. Han inledde karriären hos Hans Petter Iversen med fyra raka segrar som treåring och följde upp med en lovande fyraårssäsong där han bland annat slutade tvåa i norska derbyt bakom Moe Odin. Även om segrarna inte duggade lika tätt som äldre gjorde han dock en del goda insatser, inte minst i regi Lars Lindberg under hästens vistelse i Sverige. Sista starten gjordes på Leangen i augusti 2007. I januari 2008 tvingades man dessvärre avliva honom efter att han aldrig återhämtat sig från en skada.

Krembest var uppfödd och ägd av Joar Tapper Broback, Jakobsli (Stall Tabro). I aveln har hingsten knappast blivit någon plusvariant. Bland hans drygt 100 avkommor finner vi ännu ingen som nått snabbloppsnivå, men Engesve Bella och Lottmar har visat prov på en del kunnade.

Modern Trollkrem (e. Troll Jahn), född 1983, sprang in hela 941 473 NOK och travade så snabbt som 1.25,6k, men som fölsto blev Krembest den enda av hennes sju avkommor som nådde några högre höjder.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt