Vendin

VendinVendin (e. Pavin u. Solvendla) uppfödd, ägd och körd av Axel Sundqvist (Stall Bäckå) i Segmon, hade på morsidan en stam som visat sig producera exceptionellt tidiga travare såsom Solpavin, Älvgutten och Pavindo. Han var själv som treåring helt outstanding på hemmaplan för sin ägare/tränare/körsven Axel Sundqvist, vilket bilden från slutkurvan i Årjängs Stora Nordsvenska 3-åringslopp 1964 ger ett synbart belägg för. Han vann även även Kallblodsderbyt, men sedan försvann han från travovalerna. Totalt tjänade han 41 000 SEK på sina fåtaliga starter och noterade rekordet 1.33,3.

Som lite kuriosa kan tilläggas att Uno Swed tog sin enda seger med ett kallblod (vilka han körde ytterst sällan) med just Vendin. I loppet låg han utvändigt om en Sören Nordin-körd häst, men när det var upploppsdags seglade han ifrån till en överlägsen seger.

Årjängs St nordsv. 3-åringslopp 64

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt