Menu 

Lannem Tora

Lannem Tora 2

Lannem Siljes framfart på travovalerna har gjort Ola M. Skrugstad till ett känt namn i travkretsar, men denne hästkarl, Dovreguben kallad i vissa kretsar, har som uppfödare stått bakom flera goda travare. En av dessa var Lannem Tora (e. Atom Vinter u. Travina). Hon var i farten redan som tvååring och noterade segertiden 1.43,4. Som treåring blev det sex segrar och ett autorekord på 1.30,9 över 2 100 meter. Hon segrade i Norsk-Oaks 1995 före svenske Pålinett och var tvåa i norska stoderbyt.

Lannem Tora gjorde sin sista start i februari 1997. Totalt blev det 44 starter (12 segrar) ett rekord på 1.27,8ak och en prissumma på 580 419 NOK. Av hennes sex avkommor blev Lannem Mai den klart mesta med drygt en miljon insprunget.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt