Lome Elden

Lome Elden 2Lome Elden (e. Elding u. Trö Pila) tillhörde inte de mest högresta i sin årgång (mankhöjd 1.49) när han redan som tvååring gjorde sin första (och enda) start, vilken resulterade i seger på fina 1.37,4. Som treåring fortsatte han att dominera. 16 starter gav tio segrar, bland dem triumferna i kriteriet och kungapokalen, och som fyraåring gick han till topps i såväl norska som svenska Trav Derbyt samt Kong Olav V’s Äreslöp. 2 000 blev det sista året på tävlingsbanan med endast nio starter, av vilka två slutade med seger.

Lome Elden var uppfödd av Erling Hasle, Lomen och ägdes av John Hasle på samma ort. I sulkyn satt till en början Jörn Morten Kvikstad, senare Vidar Hop. Prissumman slutade på 2 311 738 NOK och hans snabbaste tid blev 1.22,3ak. Som beskällare har Lome Elden redan gjort sig ett stort namn med avkommor som Mörtvedt Jerkeld, H.G.Balder, Joker Elden, Lomar, Hulte Magnus och Slått Eld.

Modern Trö Pila vann sex lopp på 23 starter och travade 1.34,5. Hon fick elva avkommor varav tio kom till start. Lome Kongen blev den vistrikaste med 2 503 629 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt