Orr Virus

Orr Virus

Orr Virus (e. Orso u. Solvira) torde väl vara den lilla banan Ovikens främsta företrädare i modern tid. Han debuterade först som sexåring och inledde med sex raka segrar för att sedan raskt klättra uppåt i klasserna och så småningom hamna snäppet under den översta eliten. Till hans meriter hör segrarna i Hästägarekannan på Bergsåker och Östersund samt andraplaceringarna i SM, STC:s Guldtäcke och Sleipners Elitlopp.

Uppfödare och ägare till Orr Virus var Olow Gärdvall, Oviken, vilken även satt i sulkyn i inledningen av hans karriär. 139 starter hann han med och 39 av dem slutade med seger. Totalt tjänade han 1 501 062 SEK och travade som snabbast 1.22,3ak.

I juli 2008 blev han dessvärre så illa sparkad att man tvingades avliva honom 20 år gammal.

Orr Virus blev godkänd som avelshingst 1997 och fick 54 avkommor. Framgångsrikast blev Orrbusan 23,3k/1 387 286 SEK. Fadern Orso (e. Torso) var en god tävlingshäst som noterade 1.28,0ak och sprang in 256 050 SEK. Han lämnade några hyggliga avkommor, men ingen med tillnärmelsevis samma kapacitet som Orr Virus. Modern Solvira (e. Virmar) fick tre startande avkommor av sex möjliga. Orr Virus är den klart främste men även Troll Jana 1.28,7k/217.150:- och Orrarapp 1.32,2/79.200:- tävlade med viss framgång.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt