Moe Tor

Moe Tor 4

Man kan nog påstå att det var en lyckad affär när Moe Tor köptes från Norge 2006 utan att jag vet priset. Förvisso kunde han inte ta upp kampen med de allra bästa, men 27 segrar blev det och en prissumma på 2 162 701 SEK. Uppmärksammade segrar togs bland annat i kallblodsloppet under Unionstravet 2007 med Örjan Kihlström i sulkyn och vid V75-tävlingarna på Hagmyren 2008 till drygt 26 gånger insatsen. Under senare delen av karriären tävlade han även framgångsrikt i monté.

Moe Tor var uppfödd av välkände Tor Martin Moe i Norge och ägdes av

Ing-Britt Björkvall, Äppelbo. Hans härstamning gick inte av för hackor med championhingsten Elding som far och unghäststjärnan Lund Blessa som mor. Den senare lämnade även Moe Vilja, mor till Moe Odin och flera andra travare av god klass

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt