Menu 

Slettvoll Rambo

Slettvoll Rambo

Slettvoll Rambo (e. Bork Rigel u. Alsaker Eldmöy) inledde sin karriär som treåring. 16 starter blev det med tre segrar och ett rekord på 1.29,6. Hästen vandrade sedan succesivt upp genom klasserna och hamnade till slut i översta skiktet, dock utan att på allvar kunna utmana de allra främsta. Prix des Trotteurs Sang-Froid på Vincennes torde vara hans meritmässigt sörsta seger, men han var annars bland de tre i Troll Jahns Äreslöp, Brimsguttens lopp, Tähtisprintteri, Svens O. Perssons Minne och NM för kallblod i Norge. 2009 satte han svenskt rekord över medeldistans med 1.23,1.

Lille Slettvoll Rambo (mankhökd 1.51) var uppfödd och ägd av John Helge Gravvold, Övre Surnadal. Hans 196 starter resulterade i 26 segrar och ett rekord på 1.21,3ak. Totalt tjänade han 2 353 506 NOK. Hans sparsamma insats som beskällare

ledde till 17 avkommor, varav huvudparten aldrig kom till start.

Modern Alsaker Eldmöy (e. Elding) var en god tävlingshäst som travade 1.24,9m och tjänade 939 794 NOK. Bland hennes åtta avkommor hittar man flera dugliga travare. Främst efter Slettvoll Rambo placerar sig Alsaker Faks 1.24,0/969 396 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt