Moe Brage

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Den 14 oktober 2014 kom det dystra beskedet att man tvingats avliva en av de främsta fyrbenta representanterna för kallblodssporten under 2000-talet, Moe Brage. Det kom ändå inte som någon större överraskning då hästen dragits med allvarliga skador under senare delen av sin karriär.

Moe Brage (e. Moe Odin u. Slogum Bris) gav sin ägare Tor-Martin Moe många glädjestunder. Han uppvisade redan som treåring fina fartresurser och tävlade som äldre mot skarpaste motstånd med Järvsöfaks och Moe Odin som de värsta. Bland hans många triumfer kan nämnas Derbyt, Kongepokalen, Jakob Meyers Pokallöp, NM, Alm Svartens Äreslöp, Olympia-ajo och Klosterskogens Elitelöp.

Moe Brage var uppfödd av Björn Gulbransen, Röyse och ägdes av Tor-Martin Moe, Sundebru. Han segrade i 45 av sina 143 starter, noterade 1.20,0ak och tjänade 7 321 590 NOK. En lös benbit satte stopp för honom som avelshingst.

Pappa Moe Odin behöver ingen närmare presentation. Modern Slogum vann Kriteriet 1991 och var först i mål i 10 av sina 28 försök. Hon fick hela 14 avkommor, flera dugliga travare men ingen av Moe Brages kapacitet.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt