Slått Eld

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Slått Eld (e. Lome Elden u. Slått Vina) tillhörde som treåring årgångstoppen och vann nio lopp på 13 starter. Av hans triumfer kan nämnas Svenskt Travkriterium, 3-års Stjernen på Bjerke och Alm Rau Jo’s Äreslöp. Som 4-åring vann han Svenskt Kallblodsderby och Erik Garbergs Äreslöp och som äldre Trygve Diskeruds Minnelöp (Bjerke). Dessvärre drabbades han av skadeproblem som sexåring och 2010 exporterades han till Sverige för avelstjänst. Han fick rekordet 1.21,4ak och tjänade 1 980 730 SEK. 27 av hans 93 starter slutade med seger.

Uppfödare till Slått Eld var Kjell Bredholt, Stokke och han ägs i Sverige av Johan Leijon. Jomar Blekkan var hans trogne partner i sulkyn vid flertalet av hans starter. Slått Eld har när detta skrivs ett 30-tal avkommor av skiftande kvalitet varför det är för tidigt att säga något om hans status som beskällare. Bland avkommorna återfinner vi treårige Järvsö Lomar, som i skrivande stund har inlett lovande för Jan-Olof Persson, som även är uppfödare.

Fadern Lome Elden är en av rasens bästa avelshingstar med ett antal avkommor i elitklass. Modern Slått Vina fick åtta avkommor varav sju kom till start. Flera av dem blev habila travare, men ingen av Slått Elds kaliber.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt