Menu 

Storm Jo

Storm Jo

Storm Jo (e. Rigel Jo u. Stormyr Blessa) var en unghästtalang av stora format som i regi Jon A Högstad och med Jomar Blekkan i vagnen vann 23 lopp på 37 starter, bland dem Biri oppdretningsløp, Kriteriet, Kongepokalen, Derbyt og Kong Olavs äreslopp. Han noterades även för 18 raka segrar och erövrade 18 praktfulla pokaler.

Dessvärre avled han 2013 strax före släppet med 20 ston i Ringebu, där han skulle tjänstgöra som avelshingst. Hans slutliga prissumma blev 2 687 512 NOK och han noterade som snabbast 1.22,5ak.

Storm Jo var uppfödd av Marit Stormyr, Aure och ägdes av Ola Stormyr, Aure. Han fick 48 avkommor, av vilka de bästa i startklar ålder är Storm Odd och Ed Jo. Fadern Rigel Jo sprang in 1 752 340 NOK och var liksom sonen strålande som unghäst. Han har flera framgångsrika avkommor. Modern Stormyr Blessa fick nio avkommor, men endast tre startade. Storm Jo var den ende som rönte någon framgång på tävlingsbanan.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt