Menu 

Idenors Janne

Idenors Janne

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Det blev endast 31 segrar på 196 starter för valacken Idenors Janne (e. Fjeldar u. Qulan Express), men då får man ha i åtanke att han i många av sina framträdanden mötte storstjärnor som Järvsöfaks och Nordgubben. Han debuterade på ett lovande sätt som treåring och tränades under hela sin karriär av Gunnar Melander, Dannero, vilken även var ordinarie körsven förutom några inhopp från Michel Melander och Ove Svedin. Uppfödare och ägare var Jan Öredal, Örträsk.

Idenors Janne segrade i Kvisslebruns lopp på Bergsåker och ett V75-lopp på samma bana, belade andraplatsen i Prix des Trotteurs Sang-Froid på Vincennes och nådde tredjeplaseringar i Jon Olssons Minne i Bollnäs och Sleipners Elitlopp på Hagmyren.

Han fick rekordet 1.21,5ak och tjänade 2 287 620 SEK. Idenors Janne fick gå till de evigt gröna ängarna 2007 efter en kastration som dessvärre tog gnistan ur hästen.

Fadern Fjeldar var derbyvinnare och tjänade drygt 1 474 865 SEK. Han lämnade en del goda travare, bland dem Idenors Iller 23,2ak/1 469 183 SEK. Ostartade Qulan Express fick 12 ättlingar med skiftande resultat på travbanan. Ingen av dem kom i närheten av Jannes insatser.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt