Alm Silver

Alm Silver

Alm Silver 2

Alm Silvers karriär kom endast att omfatta fyra säsonger. Han debuterade som fyraåring 1990 med fyra segrar på åtta starter och utvecklingen under de två följande åren då han sänkte sitt rekord till 1.26,4a antydde att han var på väg mot högsta klassen. 1993 inträdde dock en viss stagnation, och av ett försök till come back året därpå blev ingenting.

Alm Silver (e. Alm Svarten u. Grans Ulla e. Ulver) var uppfödd av Knut Alm, Jaren och ägdes av Sture & Karin Nohr, Kvål. Han kördes av Jomar Blekkan och Björn Garberg. Hans prissumma stannade vid 403 428 NOK.

Alm Silver erhöll såväl positiva som negativa omdömen när han godkändes för avelsbruk, men han blev trots sin goda stam ingen beskällare av större dignitet. Han fick omkring 250 avkommor varav185 svenskfödda. Av de senare blev Guli Gutten den klart vinstrikaste med 1 161 393 SEK på kontot

Modern, ostartade Grans Ulla, fick förutom Alm Silver flera travare av klass såsom Alm Kvik 24,7/1 352 504 NOK och Alm Sannar 25,1/636 500 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt