Strand Omen

 

Strand Omen 1

Högreste, nästan kolsvarte Strand Omen (e. Omen Gilmaks u. Håmöy)född 1951, var kapacitetsmässigt snäppet under de bästa, men gjorde flera fina insatser för sin körsven Ingulf Martinsen, vilken även skötte tömmarnarna bakom betydligt mer kända Atlas Gulli, som var en av de få som kunde utmana unghästfenomenet Spenter. Uppfödare till Strand Omen var Jens K. Hårsaker, Stadsbygd och ägare var Stall Roman.

Som godkänd hingst gjorde sig Strand Omen inget större namn i aveln. Av hans 24 svenska avkommor blev Lione, Spiratösen och Peggina vinstrikast utan att göra några bestående intryck på travbanan. I Norge fick han 40 avkommor. Arnhild, född 1959, blev den klart bäste med ett rekord på 1.31, 6 och 95 850 NOK insprunget.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt