Menu 

Faksen J:r

Faksen J:r

Faksen Jr 1

Faksen J:r (e. Järvsöfaks u. Tummelisa) gjorde sin sista start som 12-åring på Hagmyren i juli 2014 då han slutade fyra i Sleipners Elitlopp. Därmed avslutade hästen en strålande karriär som inbringade drygt fyra miljoner i insprungna pengar och ett rekord på 1.20,4ak.

Faksen J:r tävlade i den yppersta elitklassen för Jan-Olov Persson och blev en av Järvsöfaks framgångsrikaste travare. Två av hans främsta insatser levererades i Norge. Den ena var när han med Jan Ove Olsen i vagnen hemförde Jacob Meyers Pokal på Bjerke, där han från en position utvändigt om ledaren slog stallkamraten Hallsta Lotus och alla norrmän. Den andra ägde rum på Jarlsberg i Arnt Haakestads Minneslopp, och nu var det Tekno Odin, Särpefanten och Hallsta Lotus som fick stryka på foten.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Någon avelskarriär blev det inte för Faksen J:r då han inte blev godkänd för avelsbruk på grund av hovbroskförbening. I stället får han avnjuta sitt otium tillsammans med Hallsta Lotus, vars hage han delat i många år.

 

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt