Lill Nisse

Lill Nisse

Lill Nisse

Kallblodslandskampen och Stora 4-åringsloppet (segrare Alm Svarten resp Atom Vinter) var huvudnumren på Östersundstravet den 11 juni 1989. Mest uppmärksamhet under dagen tilldrog sig dock ett fantastiskt världrekord i Travrondens 3-åringslopp där Lill Nisse med Håkan Skoglund i sulkyn inte gav konkurrenterna en chans och travade i mål på ofattbara 1.30,0. Insatsen gav eko i hela kallblodsvärlden, men det skulle visa sig att den synnerligen lovande unghästen inte kunde följa upp framgången i fortsättningen av karriären. Efter en tredjeplats bakom Lapello och Forin Brage i Jämtländskt uppfödningslopp samma år visade Lill Nisse förvisso upp sin kapacitet vid ytterligare några tillfällen, men som äldre förde han en alltmer tynande tillvaro.

Lill Nisse (e. Lapp Nils u. Meg) var uppfödd av Ingemar Dillner, Sundsvall och ägdes av Österfors Trav HB, Gagnef. Tränade gjorde en representant för travdynastin Skoglund med förnamnet Anders. Totalt sprang han in 484 300 SEK (17 segrar på 107 starter) och noterade rekordet 1.26,8k.

/ Erik Widén

En kommentar till “Lill Nisse”
  1. Hej Erik! Jag är en av Österfors trav HB som ägde Lill Nisse. Vi tycker inte att han förde en tynande tillvaro. Efter att ha skrittat ett halvår och sedan byggt upp psyket blev han en duktig tävlingshäst. MYCKET SPECIELL dock. Han vann många lopp tillsammans med Willy Johansson och vi var mycket nöjda. Otroligt att han kunde komma tillbaka på tävlingsbanan trots att han var så utbränd som unghäst. Hälsning Marianne Börjesson

    marbor |skrev den 3 november, 2014 klockan 11:29

Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt