Rigel Jo

Rigel Jo

Rigel Jo 2

Rigel Jo (e. Alm Ridel u. Trollenka), född 1991, var uppfödd av Haakon Olsen och Jörn Roar Olsen i Sellebak och ägdes av Jon A. Högstad, Gröa. I de flesta av hans starter satt Jomar Blekkan i sulkyn. Han var en unghäststjärna av stora mått med segrar i norska kriteriet och i svenska derbyt samt en andraplats i norska derbyt. Av hans 63 starter slutade 22 med seger, som snabbast travade han 1.25,7ak och prissumman blev 1 752 340 NOK. Dessvärre tvingades man avliva honom blott elva år gammal, alltför tidigt med tanke på de insatser han dittills gjort i aveln. Han blev sparkad i hagen, vilket orsakade ett lårbensbrott.

Bland Rigel Jos avkommor finner vi Kjøstad Jo, Lundås Emelie, Frisli To Jo, Alm Rau Jo, Storm Jo och Keik Jo. Modern, ostartade Trollenka, fick elva avkommer med Rigel Jo som den klart främste, men flera av de övriga blev goda tävlingshästar.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt