Gullsvarten

Gullsvarten

Gullsvarten 2

Norskfödde Gullsvarten gjorde sina allra flesta starter i Sverige i regi Ingvar Hyllsjö samtidigt som han utnyttjades i aveln. Han var annars uppfödd av Tor Lund i Oslo och ägdes av densamme. Från och med 1999 stod Birgitta Hyllsjö som ägare. I tävlingssammanhang nådde han upp till en nivå snäppet under de bästa och gjorde några goda prestationer i bland annat Kallblodsderbyt och Jon Olssons Minne utan att kunna bokföra sig för några storloppsvinster. Hans prissumma slutade på 602 379 SEK och han uppnådde rekordet 1.23,5ak.

De utlåtanden som gjordes i samband med att han godkändes för avelsbruk var ganska negativa, och han kom heller inte att bli en beskällare av någon högre klass. I Norge fick han 17 avkommor. Sex kom till start med Höiby Gullet (370 500 NOK) som den vinstrikaste. Av de 125 svenska avkommorna blev Vålsvarten (22,9ak/915 296 SEK) den klart bäste men även Baron R.B. och Modd Prins gjorde det bra.

Pappa Alm Svarten var sin tids travkejsare, men kunde inte leva upp till ställda förväntningar när han intog avelsboxen. Modern Stjernetine däremot tillhör toppskiktet bland fölstona i Norge med flera fina travare. Mest känd är väl Sjefen, 1.23,4/1 829 898 SEK)

/ Erik WidénSkriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt