Kilde Stjernen

Kilde Stjernen

Kilde Stjernen

Kilde Stjernen (e. Kinge Stjernen u. Kilde e. Spenter) hade en guldkantad härstamning och inledde också sitt tävlande mycket lovande, särskilt som fyraåring då han slog norskt rekord med 1.28,4. Efter en klart sämre femåringssäsong kom han igen som äldre med goda resultat. Bland annat segrade han i Jarlsbergs Midsommarlopp, slutade trea i Derbyt och tvåa bakom Alm Svarten i Vintilla Travet. Han travade som snabbast 1.24,6ak och tjänade 873 905 SEK. Uppfödare var Rigmor Diskerud & Arne K. Diskerud, Sarpsborg.

Kilde Stjernen importerades från Norge för avelstjänst 1993, men varken här eller i grannlandet blev det någon framgång. Han fick ett 60-tal avkommor i Norge och ett 30-tal i Sverige, Uxbjärs Gutten, Gullkilden och Slogum Stjerna är de enda som uppnått någon högre status.

Fadern Kinge Stjernen var en unghäststjärna som inte lämnat några större avtryck i aveln. Kilde däremot var ett fölsto av toppklass med avkommor som Kilde Prins, Kila och Pillar.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt