Månisa

Månisa 2

Månisa (e. Pavin u. Måneflickan e. Solo) född 1956, var av god stam. Modern Måneflickan (u. Freja), född 1945 tillhörde en tid de bättre i landet. Gunnar Nordin körde henne med framgång på Solvalla, och hon kom så småningom att bli landslagshäst. Hon travade som snabbast 1.36,3 och tjänade 43 565 SEK.

Månisa var som unghäst synnerligen lovande och överglänste oftast sina kullkamrater på banan, men höll dessvärre inte måttet som äldre. Hästen tränades av Färjestads champion, Folke Hjalmarsson, men kördes ofta av lärlingen Leif Eriksson. Hon höll sig väl framme även i större lopp (målfotoslagen av Solglänt i Erik Perssons Minneslopp) och erövrade Aftonbladets championtäcke på Färjestad, vilket på den tiden var ganska meriterande. På äldre dar blev hon dock en besvikelse då hon fortsatte sin karriär i Norrland hos ägaren/uppfödaren Gunnar Dahlén i Luleå.. Totalt sprang hon in 77 735 SEK och fick rekordet 1.34,1. Månisa fick endast ett föl, Månvinn (e Torvinn) 32,5/57 525 SEK.

Måneflickan lämnade även kapable Månic 31,8ak/123 535 SEK och hennes blodslinjer återkommer i senare led hos flera dugliga travare.

/ Erik WidénSkriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt