Raketen

Raketen

Raketen

Det var framför allt två hästar som utmärkte sig av kallbloden i Värmland på 1930-talet, Tigerbrand (se denne i samma galleri) och Raketen (e. Brynjulf u. Bruna), den senare med Årjängs champion, Paul Albinsson vid tömmarna. Raketen vann det första mötet, men sedan blev det mest Tigerbrand som drog det längsta strået. Raketen härjade friskt i prislistorna både i Årjäng, på Färjestad och på Solvalla. Han tog 41 segrar, 68 andraplatser och 146 tredjepremier, på 333 lopp. Raketen kämpade även framgångsrikt mot gästspelande norrmänn.

/ Erik WidénSkriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt