Menu 

Pio

Pio

Pio tillhörde förvisso inte den yppersta eliten i vårt grannland, men gjorde väl ifrån sig under sin tävlingssejour omfattande åren 1981- 1990. Han tränades även i Sverige av Anders Lundin under en period 1986-1988. 1981 vann han Biri Oppdrettingslöp med Tor Wollebaek i sulkyn. Som bäst noterade han 1.27,6k och prissumman stannade vid 351 954 NOK.

Pio (e. Grans Piril u. Pi e. Granvar) var enligt norskt synsätt röd till färgen, men i Sverige föredrar vi benämningen fux. Han var uppfödd av Inger Ekkeren Vamnes och Oliv Thommessen, Torvik och ägdes av Harald Nordli, Öyer.

Fadern Grans Pirils (e. Jahn Piril u. Gransrappa) bästa avkomma var Nösterappa som jag såg besegra Vintilla i Arvika 1982. Modern Pi lämnade i sin sex hästars stora kull föutom Pio även Ekvinn 25,4ak/541 678 NOK och Pijerka 29,6ak/215 600 NOK.

Pio fick ett 50-tal avkommor i Norge och ett hundratal i Sverige, vars startprocent var jämförelsevis hög. Hade själv en avkomma efter honom några år vid namn Pokersolo, en ganska kapabel men lynnig herre. Mio Senta, Brimer och Bonafuxen tillhörde annars de bättre.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt