Smidig

Smidig

Smidig (e. Solo u. Hätta e. Midälven) född 49, var hans tränare och körsven Roland Wikes favorithäst under många år. Till en början var han istadig och svår att handskas med, men omväxlande träningsarbete resulterade i att han blev lugnare och dessutom både stark och speedig. 1956 slog han självaste Gilldor i Svensk-Norska Poängloppet i Boden och samma år segrade han i Nordsvenska Jubileumsloppet på Umåker. 1958 blev det ett tiotal triumfer bland annat på Solvalla och 1960 var det dags för ytterligare en seger i Nordsvenska Jubileumsloppet. Smidig fick rekordet 1.32,5 och hans prissumma slutade på för den tiden aktningsvärda 162 665 SEK.

Modern Hätta fick fem avkommor. Alla startade, men ingen av dem kom i närheten av Smidigs resultat på travbanan.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt