Menu 

Alm Hadar

Alm Hadar

Alm Hadar vann förvisso 30 av sina 146 starter, noterade för den tiden strålande 1.24,8k och tjänade 514 384 NOK, men blev utan storloppstriumfer och fick finna sig i att bli trea i Lars Laumbs löp 1987, ett lopp som vanns av pappa Alm Svarten. Många av de största profilerna på kusksidan fanns vid tömmarna när hästen tävlade. Hans Petter Tholfsen, Tore H. Larsen, Asbjörn Mehla, Ulf Thoresen, Thor Tolfsen och Gunnar Eggen var några av dem.

Alm Hadar (e. Fröyvar u. Oleanne e. Jerker) både föddes upp och ägdes av Knut Alm i Jaren. Den senare stod även bakom fenomenale modern Oleanne, vilken förutom Alm Svarten lämnade flera kapabla travare såsom Almsbrun, Alm Tiller, Alm Fröya och Alm Lara.

I aveln blev Alm Hadar, trots den ypperliga morstammen, en nit. Många avkommor kom inte ens till start och ett fåtal av de som gjorde det uppvisade några talanger.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt