Menu 

Slogum Jim

Slogum Jim

Slogum Jim (e. Kinge Balder u. Slogum Jill e. Bestmin) har framför allt inristat sitt namn i travannalerna genom segern i Östersund Stora 4-åringslopp 1987 där hans startsnabbhet och speed  avgjorde i kampen mot Trolls Trollmin, som dock sinkats av galopp strax efter start. Som treåring gjorde han två vinstgivande starter av åtta och belade bl a andraplatsen efter Slått Pil i Biris Uppfödnigslopp. Senare blev det dessvärre allt färre starter (totalt 32) för hingsten och hans prissumma slutade på 331 380 NOK (rekord 27,8k).

 

Slogum Jim var uppfödd av Erik Johnsrud, Oslo och ägdes av Hans-Petter Kvåle och Thore Stensrud, Skogsbygda. Han gjorde 22 starter för Gunnar Eggen, 12 för Magne Olsen och två för Tor Wollebaek.

 

I aveln fick han endast 28 avkommor. Tio kom till start och bäst av dem var Jörgen Brun, 26,0am/382 150 NOK och Jim, 25,3ak/443 700 NOK.

Östersunds Stora 4-åringslopp 1987

Modern Slogum Jill segrade elva gånger på 66 försök, travade som snabbas 1.33,0k och tjänade 67 600 NOK. Hon fick tio avkommor med Slogum Jon som den näst mest vinstrike efter Slogum Jim. Hon blev även genom ostartade Slogum Jilly mormor till Metsgar 24,4/1 200 150 NOK.

Fadern Kinge Balder (e. Slogum Tor u. Kinge Terna e. Gransbest) var helt outstandig som 3-åring då han vann 12 av 13 starter med Kriteriet som höjdpunkt. Han sattes in i aveln redan som 4-åring, vilket dock resulterade i att han blev öm i bakpartiet och slutade fungera. I aveln hade Kinge Balder ingen större framgång. Några av undantagen var vinnaren av det svenska derbyt, Slogum Jim, samt Lund Blessa 29,2ak/658 910, mor till Moe Tor och Moe Vilja, vilken i sin tur lämnade Moe Odin.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt