Menu 

Brojerka

Brojerka

Brojerka (e. Jerker u. Brotösen e. Greitind) var behäftad med en stam av toppklass. Fadern Jerker var en av Norges allra bästa beskällare på sin tid och modern Brotösens fyra avkommor sprang in över en miljon kronor på 1980-talet. Själv kämpade hon hedervärt mot sina manliga konkkurrenter i snabbloppen utan att vinna något av de största loppen. Med tanke på att hon var född 1979 är prissumman 348 000 SEK inte att förakta. Som snabbast travade det svartbruna stoet 1.27,5k och hennes 117 starter resulterade i 36 segrar.

 Uppfödare och evig följeslagare till Brojerka var den i Hälsingland välkände hästkarlen Pelle Bro, Edsbyn, vilken i decennier presenterade den ena goda travaren efter den andra. Ägare var Lars & Christina Bro på samma ort. Dessvärre blev Brojerkas insatser i aveln allt annat än lyckosamma. Av hennes åtta avkommor startade endast två. Bäst av dem var Bro Twiggy, 27,7m/318 750 SEK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt